Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » Costis Ricis

Costis Ricis

Efter turtlen bilade vi vidare genom landet till La Fortuna (eller Fortunis på stockholmska). Där ville vi kolla lavan som rinner från vulkanen Arenal men vädret ville annorlunda. Det var kanske lika bra, om jag känner Costa Rica rätt så hade vi antagligen tvingats titta från behörigt avstånd, i en inhägnad på ett annat berg, iförda full säkerhetsmundering inklusive svetsglasögon och flytväst.

Vi fick åtminstone badat en kväll i vulkanens heta aguas calientes. Dagen efter var det tyvärr dags att säga ajö till Maria och Kina. Tack för skjutsen och sällskapet, det var muy bien! Jag njöt av att susa fram i en bil för en gång skull, hoppas ni också njöt av att höra min mp3 pumpa musik på bilstereon. Mina favvos är just nu Old Crow Medicine Show, Familjen, Eric’s trip (tack Larsson!), Dungen och Alasdair Roberts.

Jag tog sikte på Stillahavs-sidan och minsann gick det både smidigt och smärtfritt att ta snåla-backpacker-vägen dit. Fyra oerhört tajmade byten av lokalbuss - 7,5 timmar för 5 dollars! James, en av de inflyttade amerikanska lokala lågliven, attackinformerade mig genast om att de tre kategorier av människor som kommer till Playa del Coco är sexturister, crackpundare och “nature-lovers”. Lyckligtvis faller jag in under den senare kategorin.

Det var ett tag sen jag såg Stilla havets undervattenliv och jag var nyfiken på hur det skiljer sig från karibiska sidan med dess klarblå vatten och fiskmarinerade korallrev. Ganska mycket, som väntat. Kallare, inga koraller, mer strömmar och svårt sämre sikt. Men å andra sidan mer varierat djurliv. På de två dyk jag gjorde såg jag bland annat skorpionfisk, en gul sjöhäst, blåsfiskar, mängder av stingrockor, åtta-armad bläckfisk, vitprickig örnrocka, muränor (juvel, zebra och grön), kunglig ängel(?)fisk, Johannas första sköldpadda och Davids första sargasso-ulk (havsbottens Ernst Günther).

En ganska trist och ofattbar sak (men inte i närheten av mysteriet att många av Davids bästa vänner gillar Guns ‘n Roses men inte bryr sig om Led Zeppelin eller AC/DC eller Jimi Hendrix. Kanske är det samma fenomen som att vissa älskar Moneybrother men tycker att Bruce Springsteen är stelbent gubbrock. Anders musik låter ju exakt som 80-talets Springsteen, med tröttsamma saxofoner och allt! Nåja, ofattbart alltså…) med latinamerika är hur folk bara släpper sitt skräp där de sitter, som om de var dreglande byfånar som inte visste bättre. Även mitt på deras vackra stränder! Jag har svårt att tänka mig att även de välutbildade Ticosarna (Costa Ricaner) missat det här med att plast tar hundratals år att brytas ned. Eller så tycker de att plast i naturen är snyggt? Jag förundrades speciellt över hur en tjock latinofamilj på strandutflykten likt en vulkan spred sina tomma chipspåsar och tomflaskor runt omkring sig. När de såg Johannas glödande blick samlade de faktiskt ihop lite av skräpet i en plastpåse. Sen satte de påsen i en trädklyka och gick hem! Vafan!?! Johanna tog påsen och marscherade förbi dem och slängde den demonstrativt i närmaste soptunna, som det faktiskt finns gott om! Dumskallar.

Kolla de sista bilderna från Costa Rica här! »

3 kommentarer to “Costis Ricis”

 1. Lillasyster säger:

  Hej på er.

  Frågade ni tjockisarna om de var muchos retardos? Här går man och pantar sina aluminiumburkar och äter biff med kasst samvete, så sitter det en fettofamilj på en strand och hänger upp skräppåsen i ett träd. Fan det är ju det historierna som får en att tappa tron på mänskligheten, det finns inget hopp, vi kommer alla dö den onda plaststrypardöden.

  I helgen fick jag och Magnus förtroendet att passa Corinne, det gick jättebra. Jag kunde öppna fönstret och hon gick minsann inte ut på fönsterbläcket, som vissa andra djur jag passat. Nä jag tror att vi var idealiska hundägare ur hundperspektiv. Corinne fick godis så fort hon såg gullig ut och det gjorde hon mest hela tiden. Sen fick hon ligga i soffan med oss när vi kollade tv. Plus två långa promenader om dagen. Men det var ju som att ha ett litet barn, vi isolerade att den enda skillnaden på att ha en hund och ett barn måste vara att barn inte behöver gå ut för att bajsa. 1-0 till kidsen med andra ord.

  Kram

 2. [david e] säger:

  bra jobbat johanna, så ska de tas!

 3. Davidos säger:

  Kul, syrran! Men katter da - de bajsar ju faktiskt inne. 1-1 dar alltsa? Dessutom puttar de inte ned saker fran bord, nat som bade barn och doggar gor regelbundet.

  Angande miljoforstoring sa lutar det at att nasta inlagg kommer handla om just det…det ser ni val fram emot? Kanske anar ni t o m vad jag kommer propagera for?

Lämna en kommentar