Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » På och runt världens högsta kaka

På och runt världens högsta kaka

Efter semestern i La Paz begav jag mig till ett sista stopp i Bolivia innan Peru - Copacabana. Javisst, byn har samma namn som stranden i Rio, ingen aning om varför. Ännihoo, stan var som Bolivas Strömstad med strand, paddelbåtar, fiskerestauranger och allt. Konstlad men mysig kort sagt. Men den största anledningen till att alla stoppar här är Isla del Sol - den hyfsat vackra ön mitt i 4000 meter höga Titikakasjön som Inkaindianderna, imbecilla fårskallar som de var, trodde var solens födelseplats. Å andra sidan ska det kanske “tolkas symboliskt” vilket brukar vara den vanliga bortförklaringen som nutida muslimer och kristna har för sina allra heligaste skrifter.

Efter landningen på norra delen av ön, där jag såg en labyrint, ett offeraltare och något som i gravt ayahuasca-påverkat tillstånd eventuellt kanske och bevisligen kan tolkas som en helig puma på en bergvägg så begav jag mig söderöver. Tre timmars kuperad trekking i gassande sol och med tjatiga profitörungar var tvåhundrade meter var la sådääär kul. Tack och lov (o du stora barmhärtiga allvetande Gud som bor i himmelen) för kokabladen och den bedårande utsikten. Och middagsforellen i solnedgången var i sanning Gudomlig.

Efter en natt till i “Copa” tog jag en försenad busstur till andra sidan sjön, till Puno i Peru. Puno var lika vacker som en kuststad i Egypten: gul-disig, dammig och uppbyggd av halvfärdiga tegelhus med knippen av armeringsjärn uppstickande ur den översta (obyggda) “våningen”. Jävvla risigt ställe alltså. Det bekräftades av en billboard som gjorde reklam för en skola. Den hade en sån där mesig reklambild på fyra flinande människor - två tjejer och två killar, en svart, en vit en gul och en röd. Och sen stod det “Solomente intelligentes!!!!!!!” Ja, jag citerade rätt - sju utropstecken! Lockande.

På grund av den försenade bussen trodde jag att jag inte skulle hinna med de berömda bebodda “flytande vassöarna” men en ambitiös profitör i bussen kom till min räddning. Han styrde upp ALLT - hotell i Puno, Islas Flotados-turen (10 min efter incheckning på hotellet) OCH bussbiljett från stan dagen efter. Inklusive alla transfers! Det måste vara så här det känns att åka på svindyr allt-är-organiserat-resa. “Kom hit!” “Lämna bagaget där!” “Följ efter henne!”Titta där!” “Gå dit!” Om inte spännande så very bekvämt.

Vassöarna var lite av en besvikelse. I alla fall för David som hade väntat sig fritt flytande åbäken mitt ute i djupaste delen av Titikakasjön. Istället bestod “öarna” mest av ett tjockt lager vass lagt på en grund vassrugg. Stadiga betongkåkar i bakgrunden till vasshyddorna bekräftade bluffen. Eventuellt stack delar av vasstäcket ut i djupare vatten på något ställe, mer var det inte. “Flytande öar” - pah!

I Puno fick jag även tillfälle att smaka en liten tugga av Hugo, det vill säga marsvin. Det smakade som - jajamän, du gissade det - kyckling.

Kolla bilderna från sjön här! »

7 kommentarer to “På och runt världens högsta kaka”

 1. Sandra säger:

  Fy fan… Tänderna var ju kvar på stackars marsvinet!
  Mördare, man kan ju inte äta ett litet gölligt marsvin! Tänk på Tussan, David! ;)

 2. Agneta säger:

  Jag tankte forst skriva ett ord om dessa foton: VACKERT! (for det tycker jag det var!)

  Sen kom jag till marsvinsfotona….. huamejen.

 3. Le Lars säger:

  :-) ett mört matsvin är ju aldrig fel! Fantastiskt vackra bilder…i övrigt!

 4. Ulf säger:

  Jag tycker du börjar se ganska vildvuxen ut, min son.
  Har dom inga gräsklippare i sydis?
  Fantastiska bilder….som vanligt.
  Fantastiska upplevelser ni får vara med om.
  Marsvin, tja…..why not?

 5. Anders säger:

  Puno är kanske inte party nr1, har firat jul där….. Smatterband och vino caliente var det som gällde.

 6. Per och Elisabet säger:

  Hej Davanna!
  Vet inte vilket som var värst, den kasserade hunden eller Hugos grillade kusin (vem av Davanna var det som provsmakade?). De andra bilderna gillade vi skarpt.
  Kramar

 7. David & Johanna säger:

  Muahaha, vi lat oss bada val smaka av husdjuret! Men valdigt valdigt lite iofs. Hugo fanns med i Johannas tankar och det forhojde inte smaken direkt. David har alltid tyckt att de mariga gnagarna ar fula sma svin sa han hade inte det samvetskvalet. Gris eller hund, kanin eller marsvin, lite fanigt att gora skillnad, va? Tycker David.

  Kul att ni gillar bilderna. Eller skriver ni det bara for att vara snalla? Vi tankte att de senaste var ganska getost-trakiga och att ingen kommer orka kolla pa alla. Inte sa? Brabra! Stay tuned, snart kommer volym 2 av flora och fauna, den ar det nog bara biolog-Bo som kommer uppskatta. Abrazos y kind-besos!

Lämna en kommentar