Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » ¡Hola Español!

¡Hola Español!

Såhär en bra bit in på Bolivia-delen är det en del som kan konstateras vad gäller södra Amerika:

 • Det är fantastisk service överallt, inte minst på resturanger. Löjligt billiga jätteportioner som serveras blixtsnabbt. Och inget tjafs om man vill dela, det är snarare normen. “När man är utomlands inser man hur usel servicen är i Sverige”, var det inte så du sa, HJ? Jag instämmer.
 • Vafan då mañana-attityd? Jag har inte sett det nånstans ännu. Till exempel så har alla resor jag gjort hittills avgått i tid. Enda undantaget var en gång då det regnade så mycket att mitt flygplan inte kunde lyfta. Men då ringde flygbolaget till mig och meddelade att det skulle lyfta från en annan flygplats, bara 1,5 timme försenat! Jag skulle vilja se sån kundservice och effektivitet hos SAS eller SJ.
 • Jag gillar de grymt uppstyrda långfärdsbussarna som har jättesäten, bälten och bögiga hjälpredor som puttar runt en och förklarar vad och hur man ska checka in.
 • Det är faktiskt inga större problem alls att hitta vegetarisk mat.
 • Här är man ljusår före Europa i användande av lågenergilampor. En del andra tekniska lösningar har imponerat, bland annat fingeravtrycksläsare i bankomater och såklart den kreativa dragningen av luftledningar i stan. Land of the free!
 • Inga otäcka djur eller farsoter hittills, varken i vatten eller på land. Hittills inte ens en fästingusling att oroa sig för.
 • Sist men kanske viktigast - jag har inte kännt mig det minsta hotad en enda gång. Här blir man varken ihjälslagen eller ihjälknarkad.

Kort sagt: jag är glatt överraskad av kontinenten. Men det är nästan lite tråkigt. Kanske att jag tar landvägen upp till Panama, genom Darién-passet, och får provat de där omtalade colombianska slipsarna…

3 kommentarer to “¡Hola Español!”

 1. Agneta säger:

  Ack, den som befann sig i centralamerika… *suck*

  Ska ni in i Guatemala förresten?

 2. HJ säger:

  Ja, servicen här i Sverige lämnar oftast en del att önska men just idag är jag mycket nöjd med servicen på bilprovningen. Uppenbarligen kollar de inte däckmönstret och det var tur för mig eftersom min blankslitna vintersulor hade gjort Alonzo avundsjuk.

 3. Ulf säger:

  Värst vad det var märkvärdigt med servicen “over there”. Vi var på S:t Jörgen Park Resort i helgen och där var servicen förträfflig! Visst ni har en poäng, svensk turistnäring har nog en del att lära av sydamerikanarna.
  Lite osäker om jag hängt med i svängarna… men har ni beträtt “inka-leden”?
  Ta det försiktigt med dykningen.
  Ha det,

Lämna en kommentar