Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » Saída Brasil. Entrada Bolivia.

Saída Brasil. Entrada Bolivia.

Före och efter livet på landet var jag dessvärre tvungen att tillbringa en natt i usla Corumbá (på gränsen till Bolivia). Den var något av en raggarhåla där det cruisades runt enligt devisen “put the windows down and the volume up”. Precis som i Brighton, enligt Iain. Eller som i Kil, för den delen. Men en kväll fick jag åtminstone uppleva en fantastisk pizza-buffé, tillsammans med Iain, Georgina och ett löjligt stereotypiskt lesbiskt par. Det var fler kypare än gäster och vi åt oss igenom hela menyn, minst en slice från varje pizza, fram till den avslutande slicen - pizza med fruktsallad och choklad!

Jag bodde på sunkiga Hotel City. Där var konstigt nog alla israeler portade. Underligt, tänkte jag, eftersom de mest är kända för att röka på och därmed ta det ganska lugnt med festandet. Inte som pinsamma svenskar som söp sig redlösa och blev portade - med rätta - från några orter i alperna under åttiotalet. Men det visade sig senare att anledningen till att flockerna av unga israeliter inte är så omtyckta här är för att de har ett annat socialt problem - de är löjligt ekonomiska (läs: störigt snåla). Lev myten!

viva bolivia!Corumbá är dessutom en ökänd droghamn och Johanna hade viss paranoia för att nån skulle kasta klibbigt knark på mig eller mina väskor inför gränspassagen. Men det gick bra och nu är jag i Bolivia! Äntligen kan jag börja praktisera min spanska. Skönt att slippa den fula portugisiskan (de latinska språkens tyska?). Dessutom står valutan här, bolivianos, i nära nog ett-till-ett mot kronan. Muy praktiskidad! Men det återstår att se om det kanske är det enda som blivit enklare…

7 kommentarer to “Saída Brasil. Entrada Bolivia.”

 1. Sara Skokic säger:

  Jaså minsann, nu lämnar ni Brasilien, precis när jag ska åka dit! Har ni varit längs nord/öst-kusten? Något särskilt att rekomendera där? Vi flyger till Natal och tänkte resa runt där i trakterna lite.

 2. Maja säger:

  Hej!
  Det var jattekul nar du ringde Johanna. Kul att hora att ni har det bra, och det ar alltid lika roligt att lasa eran dagbok!
  Pa mandag ar det st’patricksdagen. En irlandsk hogtid. Sa idag ska vi pa en parad som Kayla ar med pa, hon dansar irlandsk dans. Efter det aker de till en pub och dricker ol. Jag far se om jag aker med eller om jag aker hem.
  Massa Kramar!

 3. Malin säger:

  Hej där!
  Ni (eller ska man dua Davanna?) verkar ha det grymt kul!
  All heder åt ständiga uppdateringar med roliga inlägg och fantastiska foton!
  Här hemma är det mest schlagerfestival, Guitar Hero.. och numer även Wii. Samt snart lite snö (i Hemsedal). Kan frysa i en deciliter eller två och spara tills ni kommer hem.

  /Kram

 4. Mapa alt. Morfa (välj själva) säger:

  Hur är det i Bolivia? Fortfarande lika varmt eller kan du sova gott nu David?
  Här i Aspenäs är fars projekt snart klart. En liten sandstrand + stig. Grannarna vallfärdar dit och verkar mycket nöjda. Så när ni kommer åter blir det middag med dopp. Ja, så åker vi på torsdag så därför ber jag och Ulf att få önska er:

  GLAD PÅSK!

  Kram.

 5. Lillasyster säger:

  Diskuterade med mamma om Bolivia låg högt, vi kom inte fram till något bra. Men mamma hävdade att det låg minst 3000m över havet. Gör det det? Får väl googla senare;-) I helgen har jag och Magnus byggt en vägg-garderob från Ikea. Innan bygget startade så frågade jag Magnus hur lång tid han trodde att det skulle ta och sa självsäkert “ah typ en timme”, då skrattade jag överlägset och sa “Men Magnus, en timme?! Det tar ju minst tre timmar”. Tolv timmar senare var det klart. Det tog hela lördagen och lite av söndagen. Men nu står det jävla åbäket på plats och kommer aldrig att monteras ner någonsin, inte av oss iallafall.

  Kram

 6. Davanna säger:

  Sara: åhå, kul! Vilka är “vi”? Jag var aldrig på nordost-sidan. Jag har hört att det bara är tyska kite-surfare och charter-turister där ;)

  Maja: drack du nån grön öl? Jag var i minsta hålan på St. Patricks Day så jag missade dessvärre festandet.

  Malin: vi tar en GH-match när vi kommer hem. David ser fram emot att inhandla “Rockband” för det sista av resekassan.

  Pamma: här vid stranden till Titikaka-sjön (4000 m!) är det svalt och fint. Ser fram emot att bada vid Nuevo pequeño playa del Aspenidad.

  Lillasyster Lintan: haha, känner igen det där. Ni hade åtminstone inte en skev vägg från 1800-talet att jobba med.

  GLAD PåSK!

 7. Sara säger:

  Hejsan. “Vi” ar en av mina sambosar + en kompis till henne. Tyskarna lyser faktiskt med sin franvaro (har bara traffat en enda) och likasa kitesurfarna. Har daremot traffat pa en del spanjorer och norska brats. Annars mestbrasislianare och argentinare overallt, kanner mig ratt handikapad med mitt pansk/portugisiska vokabular pa ca 10 ord…
  Snart bar det av hemat igen, blir bara tva veckor har, ar muyto avundsjuk pa er som ska stanna langre!

Lämna en kommentar