Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » Bonito betyder vacker

Bonito betyder vacker

Först och främst ett jättetack till Maria för tipset om att snorkla i Bonito. “Det bästa på resan hittills!”, enligt David.

Lilla sömniga Bonito liknar en vildavästern-håla med sin enda huvudgata. Turismen har bara funnits här i tio år och består så gott som bara av snorkling. Men quelque snorkling! Man flyter med i sötvattensfloder som föds av underjordiska källor vilket gör vattnet kristallklart. Och det är proppat med fiskar och växter - det är som att simma runt i ett väldesignat akvarium. Om den akvarietokiga tolvåriga småmulliga (och pannbandsprydda) versionen av David hade sett mig nu hade han blivit duktigt avundssjuk. Och det var inte utan att den fullvuxna versionen blev sugen på att ta upp den gamla hobbyn igen. Han klockade en hel del klassiska arter men den här gången i vilt tillstånd! Kolla här om du mot förmodan vill se vilka. En gammal pojkdröm har gått i uppfyllelse!

Snorklingen kombinerades oftast med en detour till något annat sevärt. Jag såg en underjordisk klarblå sjö (eller tja, snarare en damm) och ett gigantiskt hål bebott av ett femtiotal par av röda aror. Guiderna var kunniga och skojfriska brassar och typiskt nog drog de en massa roliga sexistiska skämt och liknelser. Vi var även ett skönt gäng gringos på hostelet och speciellt två engelskor - Jill och Hannah - förtjänar lite extra textmassa: Först trodde jag att de bara var ett par bitterfittor men sen antog jag att man kanske blir lite tjurig och krävande av att resa i åtta månader. De verkade ganska bortskämda och posh men de hade en underhållande butter attityd. En dag sa jag att det var fint väder men då replikerade Hannah blixtsnabbt som värsta örebroaren “Yeah. For now”. Och i minibussen suckade de tungt varje gång guiden stannade till för att peka ut apor, toucans, tapirer, spindelbon eller någon rovfågel. Jill kommenterade med “Let me guess. It´s another owl” eller som när vi såg en hjort “We shoot those back in England”.

Men när det snackades om dyra smycken eller vilda fester, då vaknade engelskorna till liv. Hannah berättade t ex om en incident, angående latinosarnas skurkaktighet (något som jag hittills inte sett röken av):
Det hela utspelade sig när de var på karnevalen i Rio. Till skillnad från oss ängsliga svennar hade de släppt loss rejält och framåt småtimmarna kände de att de behövde lite av sydamerikas finest för att orka fortsätta. En australiensare stapplade iväg med en local till en mysig favela för att ordna saken. Där fick han sin gubbe kola men även två pistoler mot huvudet och han tvingades lämna ifrån sig alla värdesaker förutom, konstigt nog, kreditkortet. Detta fick strax sin förklaring.

Polisen plockade honom så snart han klev utanför kåkstaden och krävde en muta för att inte gripa honom för droginnehav. För säkerhets skull planterade de ett extra gram kola på honom. De körde honom till en bankomat och befriade honom på motsvarande 4000 spänn och frågade sen vänligt om han ville ha skjuts nånstans. Snygg symbios mellan tjuv och “polis”!

Ozzien klev tillbaka in på hostelet, daskade två små påsar på borde och sa “I am so done with Rio!”. Han hade minsann fått behålla piggelinet!

Kolla bilderna från Bonito här! »

11 kommentarer to “Bonito betyder vacker”

 1. Larsson säger:

  Flott snorkling!!

  Jag hör dig David, såg riktigt nice ut. Väldigt fina kort för övrigt.
  Hepp // Larsson

 2. Aggebagge säger:

  Wow, såg ju kanonkul ut! Härligt!!

 3. Bo säger:

  Är durado brasilianska för mörtjävel?

 4. David säger:

  Nejnej, douradon (Salminus brasiliensis) var stans stolthet och tydligen aven en god matfisk. Vi hade tankt fa till en bild dar vi ater upp en av de skonheter vi just beundrat under vattnet men den var slut pa resturangen. Pacun ocksa :( Men i Pantanal lyckades vi, hehe

 5. Bo säger:

  Finnarna äter ju Brax (Abramis brama) men sen hamnar de i knivslagsmål och slentriansmiskar varandra med björkris också. Akta er för douradon. AKTA!!!

 6. Birgitta säger:

  Jag förstår att du son var nöjd.
  Här hemma har vi haft några fina vårdagar. Jag har redan planterat i krukorna på altanen.
  Hela familjen mår bra. I nästa vcka startar lydnadskursen igen för Cita. Då gäller det.

  Kram M

 7. Maja elisabet och per säger:

  Harliga badbilder fran sydamerika .Kan halsa att det ar superbra i nordamerika (philadelpia)

 8. David säger:

  Ojojoj, Neil Young till Roskilde minsann! Det vore inte dumt att se grunge-farfar en gang till. Kul att atminstone Johanna lovat att folja med igen. Och WayOffWest-biljetter ar slappta ocksa. Hur gar snacket - ska ni kopa biljetter nu direkt eller vanta och bli utan som Enstrom, Larsson och de fattiga tonaringarna?

 9. HJ säger:

  Bosse trodde det var world of warcraft festival så han köpte biljett med en gång.

 10. Birgitta säger:

  Vart är ni på väg nu? Jag har vant mig vid att få en hälsning en gång i veckan.
  Jag blir lite orolig.
  Linn aktiverade hela sin bekantskapskrets i lördags. Flytten gick snabbt.
  Ha det bra.
  Kram M

 11. Ulf säger:

  Hej Johanna och son,
  Fantastiska bilder från sötvattensdykningen!
  Här hemma har vi startat bygget av en sandstrand trettiofem meter utanför köksfönstret. Jag räknar med att kunna “snorkla med aborrar”. De´ni.
  Ha det,
  Ulf/Far

Lämna en kommentar