Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » Fors vid Foz

Fors vid Foz

Efter den biprodukt-relaterade besvikelsen (som inte var så illa egentligen - “beats any day at the office”) åkte jag västerut, till treriksröset mellan Brasilien, Argentina och Paraguay - småstan Foz. Här skulle kisas på 200 av sydamerikas fetaste vattenfall, kort och gott Foz do Iguaçu. En dags vy från den brasilianska sidan och en dag från den argentinska sidan. Fallen var fantastiska. Jag tänker inte ens tråka ut er med att försöka beskriva dem. “Det bästa på resan hittills!”, enligt Johanna. På den brasilianska sidan hann jag även med att besöka sydamerikas största fågelpark. Och den var verkligen jättestor. Och jättebra! Men efter ett par timmar blev t o m David blasé och jag rusade igenom de sista delarna till den hägrande geladon (glass).

Jag bodde på Hostel Bambu, ett oerhört soft ställe med bar och pool och där alla drällde värdesaker som om de var på mammas gata. Å andra sidan var stället inhägnat av betongmurar med elstängsel ovanpå. Brassarna som hade stället pratade flytande engelska. Om det fortsätter vara såhär enkelt att resa i sydamerika så hade jag fått större kulturchock av att åka till Köln.

Kanske på grund av en önskan efter liiite lagom äventyr så gjorde jag resan till den argentinska sidan av fallen med lokaltrafik istället för med någon av de organiserade turerna. Misstag! Sträckan på några mil tog tre timmar och fyra byten, på grund av gränsen. Vissa pretentiösa turister, så kallade “backpackers”,  skulle kalla detta sätt att resa för mer äkta. Och det var det kanske.  Men farligt nära dumsnålt. Det var bara tur att vissa delar av parken var stängd så jag inte missade något som jag annars hade hunnit med. Davanna säger: ät inte pölsa om du har råd med smörgåstårta.

Kolla bilderna här! »

9 kommentarer to “Fors vid Foz”

 1. Mapa alt. Morfa (välj själva) säger:

  Hej igen.
  Vi följer er resa med spänning. Är det snart dax för Amazonas?
  Vi har varit på Tjörn i helgen. Värsta stormen med mycket högt vattenstånd . Sjöbodens golv blev alldeles blött. Och nu fortsätter gråvädret.
  Så det finns ingen anledning att längta hem.
  H-r Birgitta

 2. Maja säger:

  Hola chicos! Que’ tal? Tienes ( och har tog mina spanska kunskaper slut) any homesickness? Verkar inte sa, ni verkar ha det super. Och om ni mot formodan skulle ha det, tycker jag inte det minsta synd om er. sol, bad varme, aventyr, vattenfall och varandra.
  Jag har vart i Philadelphia idag med Maja, Julia och Heike. Och om fyra dagar kommer mamma och pappa. Det kanns toppen!
  fortasatt ha det bra, vi hors!
  kramkram

 3. agneta säger:

  jag gillar polsa

 4. Lötta säger:

  Åh, nice!!! I löv vattenfall…så länge man inte är mitt i dom, vilket det känns som att man är 70% av dagarna i Götet… MEN idag är det sol och våren kom hit officiellt för någon vecka sedan (över nollgrader i dygnstemp i mer än en vecka)- lovely- och det är ljust när man åker till jobbet!
  Ser redan fram emot nästa story!
  Kram kram

 5. Fanny säger:

  Ni trodde benbrytarsjukan-epidimin var jobbig. I hufudstaden härjar för tillfälligt “smutt”-epidimin. Kanske är det jag som inte upptäckt det tidigare, men från att ha varit något som bara dom som anser sig tillhör det öfre skicktet, har nu många in min omgivning börjat benämna saker som en annan skulle kalla gôr gött för “smutt”. Smutt? But why?! Är det någon metafor för en long lost snuttefilt som man gillade mkt och som visar att man gillar det man benämner för smutt lika mkt som sin filt? Dessa personer vill tydligen vara en del av den sociala grupp där alla går under käcka namn “Noppe”, Poppe”, “Nappe” och “Snippan”….förlåt “Sippan”. Jag anar att det kanske här härifrån som reflexväst-mysteriet kan få sin förklaring. Otvedtydigt finns det i vissa sociala umgängen ett behov av att vara vuxen, men ändå ytterst barnslig/fjantig (se nippe -noppe & co). På samma sätt som Noppe har sitt smutt har andra sin reflexväst. Noppe skulle aldrig sätta på sig en reflexväst eftersom Noppe är bästis med Calle G, därför får man ta det man har och prata bebisspråk med sina vuxna kompisar istället. Följetongen på degenereringen av det svenska vuxna folket lär fortsätta.
  Peach, F

 6. Per och Elisabet säger:

  Suveränt bra foton från Iguacufallen. Fotografen imponerar.

 7. Davanna säger:

  Hemlangtan? Knappast. Här har jag det kanon! Amazonas blir det nog inget med men jag har redan snorklat med akvariefiskar och varit ute i varldens storsta vatmarksomrade (mer om detta snart). Idag kom jag till Bolivia, det verkar oxa vara smutt, haha! Hold on to the “gôr”, Fanmeister! PeterPan-syndromet verkar onekligen breda ut sig.

  Med 85% sakerhet snurrar vattnet medsols i handfatet. Undersokningen fortsatter…

 8. Per och Elisabet säger:

  Vad är medsols ? Med eller moturs.

 9. Johanna säger:

  kolla har då: http://susning.nu/Medsols
  så det så!

Lämna en kommentar