Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » Brasiliens Bayern

Brasiliens Bayern

Efter att ha sagt adjö till Enström och Astrid & Gustaf (och kollat in en grymt bra åskstorm) så begav jag mig från Rio. Med ståndsmässig leito-sovbuss såklart.

oktoberfestFörst mellanlandade jag i Curitiba, den tysk-designade stan som Peter Hult syrligt beskrivit med “som i Sverige”, syftande på tråkigt välordnat och uppstyrt. Och det var det. Udda känsla att sitta på Schwarzwald och ögna igenom en meny på tyska. Efter att ha lyckats med den för vegetarianer klassiska felbeställningen av pepperoni (när man vill ha pfeferoni) så åkte jag vidare. Det var dags för en avstickare till Ilha do Mel (Hounungsön), på Peters inrådan.

Vid det här laget hade jag insett att det är alltför utmattande att alltid vara på sin vakt och tro det värsta om medmänniskor. Just som jag sänkt garden och börjat lita på brassen så är det dags att börja oroa sig för sjukdomar istället. På bryggan till ön varnades för dengue-feber (den obotliga “benknäckarfebern” som i värsta fall leder till död medelst blod forsande ur alla kroppsöppningar). Och inte var honingsön det über-romantiska paradis som jag förväntat mig heller. Nä, vad jag fick var snarare något inte helt olikt Apelviken i Varberg - brungrått vatten skummande på en långgrund strand bestående av hårdpackad men svampig brun sand med en massa illaluktande bös på. Boendet var inte direkt strandnära heller men det var nog lika bra. Frukosten var okej.

Om Peter Hults reisleiter-krafter kan liknas vid Saurons så är det nog så att de inte sträcker sig utanför Rios berg. Ännu. Även solen har sina fläckar. Även en höna med perfekt syn råkar ibland picka i sig en mus-plutt.

En annan smärre motgång, så som Stieg Larsson hade beskrivit den:
DEN NYINKÖPTA PORTABLA hårddisken (en 2,5 tums Iomega eGo 160GB, www.iomega.com) i rödetsat aluminiumskal gick sönder redan under transit mellan Sverige och Rio. Jävla skitpryl, tänkte David Bergman och tände en cigarett.

7 kommentarer to “Brasiliens Bayern”

 1. Lillasyster säger:

  Nä nu får det vara nog. Inga mer inlägg i jagform tack om ni inte definierar vem det är som skriver. Det är sjukt irriterande att läsa. Inte ens Bradgelina och Tomcat era ädla föregångare skulle skriva ihop sina personligheter på detta vis. Det gäller att arbeta även på sitt eget varumärke. Jag vet att jag har en uppsjö med psykologer i ryggen som skulle skriva under på att utplåna sin egen jag uppfattning inte är helt hälsosamt. Ni måste komma ihåg att ni ska vara ute i fyra månader. Psykisk hälsa måste komma i första rummet. Även för oss som läser.

  Kram.

 2. Aggebagge säger:

  GO Lillasyster, det var visa ord det!

  Jag skriver under den protesten.

 3. Fanmeister säger:

  Deutchland ist doch nich so schlim. Vielleicht kan ich auch nach Südamerica fahren, und überlebe nur mit meine deutche? Wiess doch nich ob je mich verstehen würden…
  Viel glück und behnbrauch im weiter reise.
  Liebe,
  F

 4. Lisbet säger:

  Även faster på Bostället instämmer i lillasysters kommentarer. Blev lite konfunderad när två blev jag. Symbios? Naturlig förklaring kan kan vara att “jag” är jag. Men vem är då jag? David? Johanna?

 5. Davanna säger:

  Suck, vilket tjat. Trevligt att ni anammar neggo-attityden fran inlagget men jag ger mig aldrig. ALLRI! David + Johanna = Davanna = jag. Vi = jag plus nan eller nagra andra. Enkel matematik. Och har ar det jag som bestammer. Basta!
  Buss & kran.

 6. Per och Elisabet säger:

  Gott att höra att allt är väl m ed dej! Men passa dej för benknäckarfebern, det verkar vara en svår åkomma! Har kollat på jordgloben var du är just nu men har lite svårt att hitta resrutten. Fråga 1: Hur många lillasystrar har du egentligen??
  Fråga 2: Har du kollat vilket håll vattnet roterar åt i badkaret?
  Kramar din mamma och pappa

 7. HJ säger:

  Det kungliga vi då?
  Hursomhelst undrar vi varför du åkte till Curitiba? är inte det som att åka till Hisingen när man är i Göteborg?

Lämna en kommentar