Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » Olá e obrigado, Rio!

Olá e obrigado, Rio!

Här kommer ett bokslut över de ikke-karnivals-relaterade begivenheterna i Rio:

 • Det var ett nöje att lära känna Gustaf & Astrid. Och tur var väl det eftersom vi bodde tätt på varandra i tio dagar (i Peter Hults fina lägenhet, precis vid Copacabana). Sju av de tio dagarna hälsade dessutom Enström på och det var, mindre oväntat, också jättekul. Speciellt givande var några caipirinha-dränkta diskussioner som ibland slutade med att alla tittade med skräckblandad förvåning på David (B).
 • Vi har tjoat “Quel vista linda!” (ohlala, fin utsikt!) uppe vid kristusstatyn och på sockertoppen. Det var häftigt att vara där vid skymningen och se stan gradvis ändra natur.
 • En kväll var jag på futebol tillsammans med en överförtjust Enström. Och det var faktiskt en oglömbar upplevelse, trots att den gigantiska Maracanã var ganska tom på folk. Men vi flyttade oss snabbt från det område som den flaggviftande guiden angett (ja, vi var på en sån über-charterig tillställning!!) och satte oss istället mitt i Flumenense-klacken. Där var det drag! Bengaliska eldar, sambatrummor, flaggviftande och “ENSE! ENSE! ENSE!”. Och de vann med 6 mot 1 (mot Americas, från Sao Paolo).
 • Vi har åkt en skruttig spårvagn till bohem-kvarteren Santa Tereza. Där drack vi resans hittills starkast caipirinha och vi blev alla tre hyfsat suddiga. Mitt på blanka eftermiddan. Efter EN drink! Taxi-resan hem var festlig och fryntlig. En annan ball taxi var den som saknade stötdämpare och bara hade fjädring - Holá, vad det gungade! Om David nånsin köper en bil så ska han lätt modda den till en sån sweet ride.
 • Duktiga turister som vi är så vrängde vi ficklädret även för tandem-skärmflygning. Som vanligt vid liknande hopp-artade upplevelser var det värst före. När man väl tagit språnget (eller, i det här fallet, sprungit utför rampen) så är det bara att njuta av utsikten. Och sen sväva ikapp med stadens fregattfåglar. Vår förmiddag slog garanterat Astrid och Gustafs, som vaknade när vi kom hem vid tolv. Dagens ungdomar alltså…
 • Jag har såklart hängt så mycket som möjligt på beachen. Lekt i vågorna, bränt mig som satan och så. Ipanema är bättre än Copacabana men inte så mycket bättre som vissa säger. På båda ställena drar horder av försäljare fram och kränger krimskrams och konstig mat. Resterna efter kommersen tar horder av duvor hand om.
 • Kolla bilderna här! »

Det avslutar Rio. Och igen, om du funderar på att åka hit så ta hjälp av Peter Hult. Han är en skånsk klippa bland brasiliansk småsten.

14 kommentarer to “Olá e obrigado, Rio!”

 1. Lillasyster säger:

  Hej Davanna (är ni en person nu?)

  Här hemma har det blivit kallt som satan igen, som om vintern helt plötsligt bestämde sig för att den ändå skulle klämma in ett besök. Inte välkommet. Rio verkar ju vara ascoolt man blir ju lätt sugen på dom där caprinihasarna å samban. I helgen börjar resan mot Adlerbethsgatan, jag tänkte smygstarta med flyttpackningen. Vill att tiden ska gå lite snabbare så vi kan flytta in nångång. Men jag får snällt vänta till mars. Men packa kan man ju göra…

  Ha det bra
  Kram

 2. Fanny säger:

  Å, det låter som ni har det riktigt sweet. Efter en vecka i Åre kan jag rapportera att reflexväst-epidimin har nått även Sveriges nordliga toppar…. Vanligtvis brukar man kunna garva åt danskarnas och norrbaggarnas försök till att se ut som skibums, men svennebanan tog nog hem priset detta år. Speciellt nödvändig är reflexvästen i stålande sol och två minus, mitt på blanka dagen.
  Hoppas att du rövat lite åt mig med J.
  Kram,
  F

 3. Mikael säger:

  Fan, regnar det?… här under poolen vid hotel Avalon är det sol…

 4. David säger:

  Ja, Davanna ar ett stilistiskt experiment. Far se hur det kanns i langden. Men det ar klart att vi ar en! Lycka till med flyttpackningen, syrran. Vi tyckte inte det var sa morro att gora infor resan. Forresten, vi funderar pa att kopa biljetter till R.E.M. i Sthlm i host, ska ni med? De slapps den 18:e feb.

  Fanny, fan, trakigt att hora att reflexvastarna sprider sig, det blir nog till att stanna kvar utomlands da…vad blir nasta steg i livsangslan lixom!? Jag har alltid skamtat om att folk skulle satta pa sig hjalmar for att skydda sig mot istappar i huvvet men nu kanske det snart syns pa en gata nara dig…suck.

 5. Jonne säger:

  Tycker att Mr.Bergman ser ut som en ung Max Cavelera nu förtiden.

 6. Sandra & Linn & Louise säger:

  Hej Davanna!

  Ni missar vital information när ni är borta. Ni missade årets skräll! Sanna Nielsen vann över Carola i delfinalen i Västerås. Det kommer ta lång tid att smälta detta…

  Vi har även kommit på egna resenamn, minst lika coola som ert, tro inte att ni är unika på nåt sätt:

  Matandra 2010
  Maginn 2011
  Villise 2012

  Bara så ni vet. Tjing tjong.

 7. Larsson säger:

  tjo!

  ser ju inte alls tokigt ut det där. Jag kan skryta med att vi hade en halvtimmes ymmnigt snöande här igår…som konstigt nog övergick i regn, hela Göteborg stannade upp och undrade hur det hela gick till. Caipirinhas gör sig inte riktigt lika bra här, det är inte en slump att vi har mellanmjölk i butikerna.
  Hare gött!

 8. Mapa alt. Morfa (välj själva) säger:

  Hej på er,
  Härliga upplevelser ni samlar på er! Att David skulle behöva hjälm vid flygningen var väl en aning överdrivet med den torvan han har på huvudet. Utsikten över Rio såg fantastisk ut!
  Jag har dock lite svårt att förstå aversionen över “självlysande kläder”? Mycket praktiska….för att inte säga även lite tjusiga också.
  Själva har vi anlänt hemmet efter Fryksås-äventyret. (Strålande sol, fina längdspår och 3-rätters på kvällen!).
  Lycka till på vidare äventyr!

 9. Annan lillasyster säger:

  Hej! Vad härligt ni verkar ha det! Själv har jag mkt tråkig inlämning imorgon. Kontrasten blir bara för stor när jag stänger ner fönstret med bilder på samba, strand, caipirinha och glada miner och kvar på skärmen finns den trista texten om lag och rätt. Såg förresten ut som ni dansade vittror i era vita regnkappor.

  Ha det fortsatt bra på er resa!
  Massa kramar från en lillasyster i Uppsala

 10. agneta säger:

  Man ska inte visa foton pa nar man hanger uppe i luften, da blir era mammor alldeles for oroliga!!!

  Sag kanonkul ut!!!

  Sjalv har jag haft en lugn men skon helg och idag har jag upptackt en (for mig) ny men riktigt cool marknad har i London - som du och jag johanna helt lyckades missa vid forra vandan. Spitalfields market, mellan Liverpool st och Brick lane. Dit ska vi definitivt ta ett besok nar ni har fatt nog av de sydliga breddgraderna och dragit er tillbaka hitat och kan komma pa besok!

  puss och kram

 11. Davanna säger:

  Vafan, “Max Cavelera” - hans dreads ar ju gravt risiga!

  Agneta, jag tror ditt minne (eller mitt…) sviker. Jag tror faktiskt att vi var pa den marknaden nan gang. Men jag aker garna dit igen!

  Schlager ja! Johanna ar lite ledsen over att missa hela grejen. Tur att ni uppdaterar oss! David hatar er alla.

 12. Le Lars säger:

  Sabla käck fläktgrunka du skaffat Davve! På Johannas reaktion så verkar den inte bara smidig utan även effektiv också. Hittar ni en till så ta gärna med en hem till mig. Vi smäller av i värmen här hemma!

  Avdelnings skvaller: Oppis dök upp precis och de har förlovat sig!!!!!

  Ha det finfint!

 13. Pussy Pussy Lips Indian Pussy säger:

  Pussy Pussy Lips Indian Pussy…

  I can not agree with you in 100% regarding some thoughts, but you got good point of view…

 14. Davanna säger:

  Haha, “Pussy Pussy Lips Indian Pussy” yeah

Lämna en kommentar