Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » CARNAVAAAL!

CARNAVAAAL!

¡Världens största fest! Alltså verkligen, det är det! Sen att kvantitet sällan är viktigare än kvalitet är ju en annan el cinco.

Egenklien är karnevalen en katolsk högtid för att fira att man under nästkommande 40 dagar slipper äta kött (men jag kan aldrig tänka mig att nån här längre följer den doktrinen). I samma veva släpper man hela machisimo-grejjen och under en veckas oavbruten ölfest har alla goa gubbar frikort att klä sig i frugans snofsigaste undertøj och sen stappla runt på Rios gator. Eller, om man inte är fullt så osäker på sin sexualitet så nöjer man sig med ett fult plast-diadem, en ful plast-slips, en ful plast-peruk eller varför inte en asful kulört plast-napp(!). Sen är man kittad för gatufesten - “Skol!”. I sina sämsta stunder är karnevalen inget mer än ett Göteborgskalas på högvarv. Så var det på Copacabana.

Men! I sina bästa stunder är det alldeles…alldeles underbart. En kalasbra bloco går till såhär: En folkmassa drar fram genom gatorna och i den spelar löst sammanhållna musiker skarpa sambarytmer som ekar mellan husen. Det är trångt, det är glad-svettigt, det är dans. Iskall öl kostar tre-för-tjugo och fryntliga profitörer säljer caipirinha från termos, mitt i folkmassan! Så var det i Lapa.

I övrigt är David & David lite besvikna över att det finns betydligt fler pumpade hunkar än det finns timglasformade kanel-tjejer. Johanna är lite besviken över att det inte krävts några mad samba-skillz. Hasande småsteg duger gott åt medel-brassen.

Riktigt besatt skaka rumpa såg jag däremot på Sambodromen, detta hyperkommersiella jippo där Brasiliens tolv bästa sambaskolor vräker ur sig en kortege lika kostsam som vissa av grannländernas statsskulder. Herrejävvlar vicken show! Inte för att det dansades så mycket (förutom då av “högsta hönan”, sambaskolans motsvarighet till best-in-show) utan mer för de dräkter och gigantiska vagnar som de byggt. Helt galet!

 • 70′000 åskådare
 • 1,5 timmes parad per skola (samma 30-sekunders låt hela tiden!)
 • fest till gryningen

Att jag sen vaknade med förmodat usel lyrik innehållande många “corazon”, “Brasil”, “me amor” och “primavera” ackompanjerade av samba-dunk i huvudet, det var det lätt värt!

Kolla bilderna här! »

7 kommentarer to “CARNAVAAAL!”

 1. HJ säger:

  Vilken festlig peruk du har på dig när du firar carnival DB

 2. Bo säger:

  Den frisyren kommer nog bli fräsh i 40 grader värme och resdamm upp till knäna. Fast du kan ju bara bryta av totarna när du kommer hem. Kul att höra att ni mår bra.

 3. c-pet säger:

  Det där med samma 30-sekunderslåt på repeat lät som Chalmerskortegen från sin allra värsta sida; bygget. Resten lät inte som Göteborg alls - inte ens fulla goa gubbar i plastnapp lät lika töntigt som fulla goa gubbar i gul plastväst med reflex. Fan va kul det låter…

 4. Larsson säger:

  Det ser inte ut att gå nån större nöd på er. Pimp my ride galore! Inget man fickparkerar direkt. Jag fick vissa ´”my little ponny” vibbar när jag kolla på korten från karnevalen. Man slås av tanken om det finns en tysk i brassen och i såna fall känner sig Johanna utanför. I Götet flyter det på, har börjat min pappaledighet, sweet, 7 månader pappa på heltid.
  Hoppas allt är bra med er

  PS. Varför är inte David med på några kort, och vem är tysken? DS.

 5. Sandra säger:

  David. Vad har hänt med ditt hår? Linn visade mig en bild, men jag trodde den var ett resultat av hennes photoshoppande, men det verkar ju fan vara på riktigt?

  Fina bilder, verkar lite galet, men den där termosen var en mycket bra idé måste jag säga! Jag o Mats kommer köra en copycat och dra igång planering av Matandra 2010 snart.

  Ha det!

 6. Le Lars säger:

  Schysst! Har egentligen aldrig tänkt på det men nu känns det helt plötsligt väldigt tydligt att Cortégen alltid saknad en leopard och en papegoja i jätteformat. Typiskt oss trångsynta svenskar! I övrigt ser det ut som om ni har det vansinnigt gott! Kan inte annat än instamma i tidigare inlägg om den tillkomna grejen överst på ditt huvud Davve. Praktiskt och oumbärligt! Ha det fortsatt flott!

 7. David säger:

  Hehe, ja, jag ska nog skriva ett helt inlagg om nya frisyr snart. Den ar praktisk, om inte annat! Kram pa er

Lämna en kommentar