Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » City of Comlurb

City of Comlurb

Det kan inte förnekas att jag var ganska uppjagad inför 24 timmars oavbruten resa, inkluderande två av världens mest segregerade och därmed farligaste städer. Först landing mitt i natten (missinassen) i Sao Paolo och sen stressad resa till busstationen för fortsatt nattfärd till Rio de Janeiro. Jag hade laddat för alla skräckscenarion och gömt pengar i strumporna, i underkläderna OCH i värdeväska under linningen. Alltså “både livrem och hängslen” plus snickarbyxor och kyskhetsbälte. Men farhågorna kom på skam. Resan gick fint och än så länge är Rio “som hemma fast annorlunda” och jag tror inte vi kommer lida några värre missöden än ett par caipirinha-baksmällor. Det verkar vara nästan samma sociala regler här som i Europa. Och man försöker undvika olustiga situationer, på samma sätt som man generellt försöker undvika Hisingen.

Jag bor i en (Stok &) tok-fin lägenhet som jag hyrt av mannen, myten, Rio-legendaren Peter Hult (länk till höger). Han ger mig en massa heta tips som vi följer slaviskt. Apropå hett så har vi alla här såklart solbränt oss rejält. Och det är så varmt på rummet att David vaknade genomsvett med huvudet vid fotänden, något som inte hänt sen en snedfylla 1993. Och apropå “vi” så är det förutom jag tre stycken som bor i lyan. De sköna latinamerika-trottarna Gustaf & Astrid (se länk t h) samt main man David Enström (se l t h) live n´ direct från Göteborg. Gött äre!

5 kommentarer to “City of Comlurb”

 1. Birgitta säger:

  Äntligen får jag veta hur ni mår. Hur var karnevalen? Jag antar att toppen var förra helgen?
  Det är tidig morgon vid Aspen och …solen lyser..blekt.
  På måndag åker vi till snön. Ska bli härligt med en skidtur. Olika falla ödets lotter.
  Kram. B

 2. Fanny säger:

  Jag blir lite skitzo av jag-formen i texten, för att sedan övergå till vi-form. Är jag kanske lite efter som jag inte fattat att Davanna är en symbios? Har det gått så långt? ;) Svennarna är för övrigt kass i skidskyttespåret, nästan så att man vill emigrera själv till varmare trakter. Först väntar dock en tur till Åre, ikväll bär det av. Svettiga värmestugor och snö innanför jackan. Gött de mé.
  Ha dé!
  Kram.

 3. Per och Elisabet säger:

  Det där att “försöka undvika olustiga situationer” låter bra. fortsätt med det!!!
  Per hälsar att nu har ni avverkat den enkla delen, nu börjar det kraftiga motlutet mot La Paz. Då kunde du/ni haft nytta av att tränat stavgång hemma.
  Ha det riktigt gött.
  Kramar från Väse

 4. [david e] säger:

  hola comlurb kids!
  åter hemma i trygga och tråkiga gbg. stort tack för en grym vecka hos er i lilla lilla lgh på jose castillhos i rio! sköt om varandra på resten av resan… och ha så jääävla skoj!
  obrigado & hej,
  david

 5. rebella säger:

  hej pa er!

  vad flitig du har varit som fatt ihop en san har tuff sida david. blir lite avundsjuk tror jag. hoppas flygresan gick bra. sjalva kom vi tillslut till sao paulo efter 23 timmar buss. kareoke igar och fullt os. vi jobbade nog in dom olen som vi inte hade rad med under pantanalresan=). sa nu e det noll noll igen.

  hoppas ni far en fortsatt trevlig resa sa kanske vi stoter pa varandra pa en annan del av varlden nasta gang!
  hare gott(hoppas inte boken skrammer er, hehe)

  ps. stort tack for boken johanna, det e riktigt kul att lasa.

  fran rebecca och gabriella

Lämna en kommentar