Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/huggse/public_html/davanna/wp-includes/theme.php on line 508
Davannas resa grandisimo 2008 » Blog Archive » Trustafari rant #1

Trustafari rant #1

Ålrajt, nu har vi börjat resan. Åtminstone så långt att vi tagit oss till Sthlm för att skola in katterna hos familjen Ståhlberg-Walterson. Det går bra men kattorna kommer få måsta inta en betydligt mer ödmjuk attityd här, bland vrålskrikande och krävande (men jättesöta) små barn. Vi fick smörgåstårta till frukost - flott värre!

En sista betraktelse som Sverige bara. Jag har sen ett tag sagt att mitt Sverige-är-förjävla-töntigt-mått varit nära på rågat, mycket tack vare schlager-dyrkan och de där stavarna (som jag hellre ser kallas “Canadian walking”). Och nu går det snart inte bo kvar med hedern i behåll. För ett par veckor sen kom droppen:

scoutniblett.jpgJag hade i några dagar gått runt och förundrats över hur ovanligt många trafikpoliser med reflexvästar det var på gatorna. Bra så, liksom. “Om folk äntligen lär sig parkera och följa trafikreglerna kanske polisen kunde ägna sig åt viktigare saker.”, tänkte jag. Men sen insåg jag till min fasa att de här reflexvästprydda individerna var vanliga civilister! Och de är inte cykelburna. Och de är inte på en landsväg i snöyra. De är inte ens stupfulla, på väg hem från krogen. Nej, det är nyktra vuxna människor som går omkring mitt i centrum i Sveriges andra stad! Med neongul reflexväst! Har de ingen skam i kroppen? De signalerar: Jag är ett dagisbarn. Låt inte min fullvuxna kropp lura dig. Jag är en idiot som inte förstår de enklaste trafikregler. Jag kommer göra oväntade vägval, se upp!  Jag kan bara anta att om de fanns i vuxenstorlekar, så skulle de här individerna köpa såna såna där t-shirts som småbarn har, som det står “ÖVNINGSGÅR” på.

Imorrn bitti far vi till Sao Paolo (ni vet, flyplatsen där 200 pers dog i juli förra året) och efter landing ska vi inom 2 h få fatt i en nattbuss till Rio. Samtidigt som ALLA ANDRA också ska dit. Det blir nog en “spännande” resa.

11 kommentarer to “Trustafari rant #1”

 1. Davanna säger:

  Johanna vill bara tillägga en sak. Mamma och pappa: När en olycka hänt så nyss är det oerhört liten risk att det händer igen…

  Nu är vi på Arlanda. Sjukt tidigt. Om en timme bär det av! Tjohooo! Hörs igen från andra sidan jorden.

 2. c-pet säger:

  hoppas att alla i Rio går runt med hjälm på sig.

 3. Agneta säger:

  Ni glömde väl inte packa (era nyinköpta) stringbikinis/stringbadbyxor till strandbesöken i la Brasilia.. har hört att det är allt de har på sig där… borde passa er?!

 4. Le Lars säger:

  Jag har kollat planeterna och det verkar som om Saturnus står i lite lätt lagom sned vinkel mot Uranus samtidigt som Mars kissat ner ena halvan av månen (den som just för tillfället inte syns). Detta betyder att er förestående landning i Sao Paolo kommer att gå bra. Kärleken kommer också blomstra men en smygande och alltmer påtaglig svidande känsla mellan stortån och pektån kommer att framträda. Detta kommer dock att avta i slutet av perioden.

 5. Davanna säger:

  Sisådärja, nu är vi framme! Det var en hyfsat stressad resa med lite väl tajta tidsramar men det fixade sig. Nu ska vi spänna på oss våra tandtråds-thongs och sporta våra rikemans-vita lekamennar på stranden. Ikväll börjar Carnevaalen! Tchau.

 6. Lötta säger:

  Åh you made it! (den lilla mammatarmen i mig säger pust!- i smyg såklart) Det här är liiiiite liiite pinigt, men jag letade häromdagen efter min reflexväst som min far gav mig en jul. Skulle iofs inte ha den i centrum utan när jag ensam, i mörkret tar mina små löprundor, för att inte bli påkörd och avskräcka skumma människor att dra in mig i gränder eftersom jag är för uppseendeväckande- men nu har jag tänkt om! Ett litet nätt reflexband runt benet funkar nog lika bra- Ahhit!
  ha det gott på le carnevaal! Hörs snart! Grande KRAM

 7. Stefan säger:

  Karneval! Hoppas du (Johanna) lastat med den härliga Patriciadressen så du kan vara med och underhålla! =)

 8. Jonne säger:

  Hur går det för Divan o alla hans brudar nere i Rio då?

 9. Fanny säger:

  Nyheterna från karnevalen duggar tätt här hemma. Är det inte en sambadansande Hitler är det något annat. Bäst tycker jag nog DN-rubriken “Hårt nakenstraff i Rio. Sambadrottning råkade dansa naken”. Hur man “råkar” dansa naken har jag alltid undrat. Är det något som utan förvarning drabbar dansade flickor? Något som smyger sig på och oväntat överraskar en och där står man plötsligt, spritt språngande naken?! Undrar om det är något man kan vaccinera sig emot? Hoppas att ni tänkte på det innan ni åkte. Någon borde förvarna baletten inför årets kortége. Hoppas allt är varm och gött.
  Stor kram till er båda. Och Johanna, akta dig för att tappa tapasexon*

  * DN:s definition:’ “tapasexo”, en slags uppiffad och glitterklädd binda som sambadansöserna klistrar mellan benen för att undgå förbudet mot nakenhet i karnevalsparaderna.’

 10. Styvmatte säger:

  Katterna har kommit väl in i vår familj nu. Enda bakslaget hittills är att Ester har fått upp smaken för torrfodret. Farzan var väl inte den typiska småbarnsvänligatypen från början men har nu anpassat sig fint.

  Jag hoppas det är mycket kropp och fest på karnevalen. Jag hörde att Divan skulle göra en för landet så typisk vaxning? Eller?

 11. [david e] säger:

  vaxning? don’t think so… den stenharda solen pa copacabana och ipanema i kombination med sovande pa kaputt luftmadrass utan luft gor at kroppen faller sonder bit for bit anda… :-)

Lämna en kommentar